Bookmark and Share    
Ferielejlighed i Cap Coudalére, Sydfrankrig

Udflugter fra Cap Coudalére

I lejlighederne ligger en A4-mappe og en gæstebog,  hvor vi og vore gæster har samlet nyttige informationer om gode udflugter.

Dog vil vi fremhæve nogle:

Salvador Dali Museet i Figueres (Spanien) ca. 70 km fra Cap Coudalère. Der er mange muligheder for overnatning til rimelige priser i området.

Carcassonne - en af verdens mest mærkværdige byer - et kæmpemæssigt velbevaret befæstningsanlæg fra middelalderen.

Perpignan - den største nærliggende by med 106.000 indb. Mange gode forretninger. La Castillet har en fæstningsport fra det 14. årh. Rådhuset er fra det 13. årh. Perpignan har bevaret det spanske præg og ved påske kan man opleve påskeoptoget "La Sanch" en tradition fra det 15. årh.

Le Perthus - en lille toldfri by mellem Frankrig og Spanien. Følg hovedvejen N9 mod den spanske grænse. Man kan med fordel købe spiritus, cigaretter og fodboldtrøjer.

Angelés sur Mer - brede hvide sandstrande.

Skibet Lydia - restaurant, casino og natklub.

Strande - dejlige lagunelignende, børnevenlige strandstrande . Rigt fiskeliv og godt sted at snorkle.

Le Barcarés - hyggelig landsby, hvor der findes et torv, hvor der afholdes markeder, spilles petanque, den lokale befolkning mødes med turisterne m.m. Turistkontoret findes også på torvet - http://www.tourisme.fr/office-de-tourisme/le-barcares.htm 

Port BacarésHer er der mulighed for at booke rundture eller fisketure.

Andorra - turen dertil er utrolig smuk, men man skal have god tid - og så har man mulighed for at købe toldfrit.

Vinslotte - der bliver produceret vin i næsten alle byer i området - af de kendste kan nævnes Chateau Feodal de Fitou. Slottet har historie tilbage til år 990 og har skabt rammer for mange kampe.

Collioure - en af Frankrigs smukkeste fiskelejer. Byen var engang berømt og elsket af malerkunstens største navne som Matisse, Picasso, Dufy og Barque - bl.a. pga. det ganske særlige lys og de farvevirkninger, som skabes af havet, himlen og de lyserøde klipper og de grønne bjerge. Midt i byen ligger en stor borg, som har været Mallorcas konges og dronning Anne af Aragoniens residens. Der er flere strande omkring byen, og der er godt at snorkle.

Noilly Prat i Marseillan. Byen er ikke noget særligt, men Noilly Prat er bestemt et besøg værd. Noilly Prat har været produceret i byen siden 1813, og det er fortsat det eneste sted i verden den berømte vermut produceres. Guidet tur på engelsk og fransk.